Wat is Knooppunt Het Vonderen?

Knooppunt Het Vonderen verwijst naar het daadwerkelijke verkeersknooppunt waar de A2 en de A73 in Echt bij elkaar komen en Noord- en Zuid-Limburg met elkaar verbinden. Muzikanten en artiesten rijden door heel Limburg en komen zich op dit knooppunt ’tegen’. KPHV is dé plek waar muzikaal Limburg zich treft. KPHV is een stichting, gevestigd in Susteren, die radioprogramma’s maakt en aanbiedt aan regionale- en lokale omroepen. De programma’s zijn te beluisteren via meerdere lokale omroepen en op de website. Items zoals ‘’t Waer mit Baer’, ‘De Bak van Bakkes’ en ‘Het Blik’ zijn vaste onderdelen van KPHV. Maar het belangrijkste zijn de verschillende muziekstijlen mét een Limburgs tintje die het programma vullen. Iedere derde donderdag van de maand is er KPHV-Live. In café de Harmonie in Susteren worden er dan radio-opnames gemaakt van een optredende band of singer-songwriter. Hierbij is live publiek aanwezig. De opnames zijn live te volgen via facebook en worden in de week erna uitgezonden.KPHV biedt een podium aan muzikanten en artiesten die op zoek zijn naar een breder publiek. Het is dé plek waar muzikaal en cultureel Limburg zich treft.

 

Ontstaan

KPHV begon als een radioprogramma en zond in april 2010 haar eerste uitzending uit via LOESFM (Lokale Omroep Echt Susteren). In de jaren die volgden is het programma gegroeid tot een meer dan volwaardig radioprogramma met vele luisteraars. Ook de diverse bands, singer-songwriters en diverse artiesten hebben de weg naar KPHV weten te vinden. Nadat LOESFM zijn activiteiten heeft moeten staken is er onderzoek geweest of KPHV als zelfstandige zender door kon gaan. Dit was helaas niet mogelijk. Inmiddels is Knooppunt Het Vonderen iedere dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur te beluisteren bij ML5.nl/radio.

 

Het team

Oprichter en vaste programmamaker van Knooppunt Het Vonderen is René de Serière du Bisournet. Bij ideeën, het aanleveren van nummers of andere zaken kunt u bij hem terecht. Verder bestaat het team uit Wim Maessen, Stan Peters, Rob Bakkes en Frits Krause die allen hun eigen taak hebben binnen de stichting. Daarnaast zijn er nog andere vrijwilligers actief die op meerdere fronten de stichting ondersteunen. Samen zorgen zij ervoor dat KPHV draaiende blijft en voldoet aan de eisen van het meest belangrijke, de luisteraars.