“Waarom zou je je gevoelens op papier willen zetten in een taal die je amper spreekt, om die songs te gaan zingen voor een publiek die dat amper verstaat?” Een gevleugelde uitspraak van één van de beste, misschien wel de beste, liedjesschrijver en vertolker Ton Engels. Sinds 1994 is hij al actief als goeroe van het dialectlied, geschreven in zijn eigen Kepèls (Panningen) dialect. Wat is René de Serière en zijn team van KPHV-Live trots om deze kanjer op donderdag 19 september te mogen ontvangen in radioprogramma Knooppunt Het Vonderen. Ton zingt over kleine en grote dingen. De onderwerpen liggen dicht bij hem in de buurt: over de Peel, zijn dorpen, de waanzin van de ‘nieuwe tijd’, wielrennen en over alledaagse en herkenbare beslommeringen. Zes CD’s heeft hij inmiddels uitgebracht en de 19e zullen vele liedjes daarvan te horen zijn. Hij zal samen met bassist en vriend Eric Coenen een miniconcert geven tijdens deze radio-opnames. Een en ander vindt plaats in Café de Harmonie in Susteren op donderdag 19 september tussen 20.00 uur en 22.30 uur. Uiteraard kunt u deze opnames gratis bijwonen, u bent van harte welkom. De techniek is, zoals vertrouwd, in handen van Stan Peters.

 

19 September: Ton Engels bij KPHV