In een vernieuwde samenstelling, ze hebben een nieuwe gitarist, zijn de mannen van D’r Lei va Kaalhei op 22 februari te gast bij Knooppunt Het Vonderen. Live in café de Harmonie in Susteren zullen er dan radio-opnamen gemaakt worden voor ML5. Dit jaar vieren ze hun 30 jarig jubileum. Wat in 1994 allemaal als een grap begon is inmiddels uitgegroeid tot een van de smaakmakers in de dialectpopbands. Op één na, zijn ze allemaal dialectisch, en ze hopen dat deze “aandoening” zich als een positief virus over Limburg doet verspreiden. Je bent dialectisch als je opeens geen hollesj meer kunt praten of verstaan, maar alleen nog dialect. Met geheel eigen werk hebben ze het zuiden van Limburg al veroverd, nu is de rest aan de beurt. D’r Lei bestaat uit: Rob Toma (zang); Theo Leijten (drums en zang); Chris Keijender (gitaar en keyboard); John Veeken (bass en penspiano) en Wouter Jaegers (gitaar). De techniek is in de vertrouwde handen van Stan Peters en publiek is uiteraard van harte welkom de 22e. We starten om 20.00 uur en eindigen rond 22.30 uur. Kun je er niet bij zijn? Geen probleem: de opnamen zijn op dinsdag 27 februari, tussen 20.00 uur en 22.00 uur te horen in het programma Knooppunt Het Vonderen bij ML5.nl/radio.

D’r Lei va Kaalhei op 22 februari bij KPHV (Café de Harmonie)