Wat is René en zijn team van KPHV er trots op dit illustere gezelschap eindelijk weten te strikken voor een live optreden bij Knooppunt Het Vonderen. Op donderdag 23 juni gaat het dak er vanaf bij café de Harmonie in Susteren. D’r Lei va Kaalhei is al sinds 1994 een hardnekkig virus aan het verspreiden: de Limburgse taal mondiaal maken door als universele muziektaal de wereld in te slingeren. Muziek uit het hart met een harde bodem vanuit een koloniale, lees mijnwerkersgemeenschap, tijd. Onder het motto “Kunt wal jot” bezingen ze het wel en wee uit de dagelijkse werkelijkheid, zolang je “Mar af en tsouw laache kens”. En al versta je er soms geen zak van. Het belangrijkste is dat je het voelt. Rob, Theo, Arnold, Chris en Long John gaan hun beste beentje voor zetten op 23 juni in Susteren. We beginnen om 20.00 uur tot 22.30 uur. Stan Peters verzorgt het geluid, de entree is gratis. De uitzending is op dinsdag 28 juni van 20 tot 22 uur bij ML5.nl/radio.

23 juni: D’r Lei va Kaalhei