Donderdag 21 maart zijn de dame en mannen van de Venlo/Blerickse Bluesband WAERS te gast bij Knooppunt Het Vonderen. WAERS is een alternatieve bluesrock project rondom frontman Jules Fransman en komt voort uit vele uiteenlopende, genre-overstijgende projecten door lokale samenwerking aan te gaan en elkaars creatieve brein uit te dagen. Waar in het dialect zingende bands vaak geassocieerd worden met feestmuziek wil WAERS het tegengeluid laten horen in tekst en geluid. Maatschappijkritische onderwerpen en ook “onbespreekbare” onderwerpen passeren de revue. De band ontstond jaren geleden met de wens ooit op de ‘Nach van ’t Limburgse Leed’ te mogen spelen en dat is gelukt. Jules kon zijn onafgemaakt liedjes, met hulp van Rowena den Hollander (bass); Pim Uiting (gitaar); Marcel Tabbers (drums) en Jeroen Maas (solo-gitaar), eindelijk van het juiste jasje voorzien en WAERS was klaar om de Limburgse podia te bestormen. Nu zijn ze te gast bij René de Serière en zijn team en zullen ze op donderdag 21 maart het publiek vermaken met hun muziek. De opnamen zijn in MFC de Harmonie (voorheen Café de Harmonie) op de Feurtstraat 56 in Susteren en starten om 20.00 uur en duren tot ongeveer 22.15 uur. De techniek is, zoals vertrouwd, in handen van Stan Peters. De opnamen zijn op dinsdag 26 maart, tussen 20.00 en 22.00 uur, te beluisteren via ML5.nl/radio in het programma Knooppunt Het Vonderen.

21 maart: WAERS in MFC (Café) de Harmonie Susteren