Texmex is het niet echt, cajun is misschien zelfs te ver gezocht. Maar Auw Sjóttel, de nieuwe Kerkraadse band met leden van min of meer fameuze bands uit het verleden, geeft elk liedje, of het nou nieuw of oud is, een eigen draai. Martin Krousen (ex-Jód Tsimmer, ex-Rodazangers), Thei Hanssen (ex-Weerwaas, ex-Jód Tsimmer), Jo Janssen (ex Ummer d’rNeaver, ex-Vleddig, ex-Jód Tsimmer) en Paul Weelen (ex-Weerwaas, ex-Oes de Ef, ex-Ramsj) hebben ook zelf de nodige liedjes op hun naam staan. ‘Het is een heel informeel gebeuren. De meeste liedjes zijn bekend. Werk van Nico Ploum, bekende liedjes uit het wereldrepertoire, eigen nummers, we spelen ze zonder veel te repeteren,’ zegt Martin Krousen, die met zijn virtuoos harmonicaspel een duidelijke stempel op de muziek drukt. ‘En dat is ook precies de bedoeling,’ vult Jo Janssen, de bassist, aan. ‘Geen gedoe, niet moeilijk doen over geluid, installatie of zelfs betaling. Als iets leuk is om te doen, dan doen we dat. ’‘We repeteren bij mij in de woonkamer,’ zegt drummer Thei Hanssen. ‘Dat is niet zo leuk voor mijn kat, maar des te leuker voor mij. Ik hoef niks op te zetten, niks op te ruimen. Het is de knop omdraaien en lekker spelen.’ ‘Ze hebben me gebeld. Het was eerst of ik een keer mee wilde spelen, ze misten een gitarist,’ lacht Paul Weelen. ‘Het klikte in elk geval meteen. Ik ben zeker geen goede gitarist, maar ik kan het tempo van deze mannen goed bijhouden.’ Donderdag 16 maart zijn ze te gast bij René de Serière en zijn team van Knooppunt Het Vonderen in café de Harmonie in Susteren. De radio-opnamen starten om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur en zijn op dinsdag 21 maart te beluisteren tussen 20.00 en 22.00 uur bij ML5.nl, maar live aanwezig zijn de 16e is natuurlijk veel leuker. De techniek is in handen van Stan Peters.

16 Maart KPHV Live: Auw Sjottel